Rabljeni računalniki so odlična izbira
Danes je imeti doma računalnik že kar nuja. Z gotovostjo lahko rečemo, da ima že vsaka sodobna družina svoj računalnik, bodisi da so to prenosniki, tablični računalniki, novi ali pa rabljeni računalniki. Kje jih dobiti? Novi in rabljeni računalniki na Truecad.si so najboljša možnost!

Računalnike uporabljamo vsi 

Odrasli si sploh ne znamo več predstavljati, kako bi bilo brez računalnika. Vedno je potrebno kaj napisati, položnice tudi že vsi plačujemo preko e-banke, veliko se prek računalnika tudi kupuje, da pa ne govorimo o tem, kako dobrodošel je računalnik, če se moramo o čem informirati, si kaj urediti, tudi s šolo že večinoma komuniciramo preko računalnika, pa naj bodo tu novi ali rabljeni računalniki … Vsi pa vemo, da je pa včasih prav prijetno malo »posurfati« po spletu in zvedeti, kaj se po svetu dogaja, kdo je s kom in zakaj … Pa seveda facebook, instagram …

rabljeni računalniki

Osnovnošolci, dijaki in študentje pa računalnik tako ali tako morajo imeti. Že v marsikateri osnovni šoli se šolsko delo v veliki meri izvaja preko računalnika. Na računalniku so tudi vaje, naloge, razlage, računalnik potrebujejo otroci za pisanje seminarskih nalog in predstavitev … Druga zgodba pa je uporaba računalnika v prostem času. Mladi »dihajo« z youtubom, raznimi računalniškimi igricami, s prijatelji komunicirajo preko skypa. Vse to omogočajo tudi rabljeni računalniki.

In tudi malčki se že zelo zgodaj srečajo z računalnikom. Starši jim »pokažejo« kakšno risanko ali pa igrico in je nekaj časa mir pri hiši.

Skratka, računalnike danes uporabljamo vsi, tudi na starejše, dedke in babice ne smemo pozabiti, saj so danes tudi oni že računalniško dobro pismeni.

Kakšen računalnik je najboljši?

Nabaviti računalnik ni tako lahko. Ponudbe je ogromno, cene pa se, če želimo nekaj malo boljšega, kar naenkrat povzpnejo na tisoč evrov ali pa še več. Ko kupujemo računalnik, moramo seveda vedeti, zakaj ga bomo uporabljali in koliko. Če ga nameravamo imeti samo za občasno rabo, za kakšen dopis, e-pošto, za po »googlat«, potem lahko izberemo cenejšega. Otroci ponavadi želijo takšnega, ki jim bo omogočal igranje vseh vrst računalniških igric. Dobro je vedeti, kakšne so zahteve posamezne igrice, da se ni bi zgodilo, da bi kupili računalnik, željene igrice pa sploh ne bi mogli igrati.

Kupiti novi ali rabljeni računalnik 

Vsi mislimo, da je potrebno kupiti novi računalnik! Pa to ni res. Danes imamo na trgu vrsto ponudnikov, ki ponujajo rabljene računalnike, ki so ravno tako dobri kot novi, so pa zagotovo cenejši.

Strah, da bi za nizko ceno, ki jo imajo rabljeni računalniki, dobili slabo kvaliteto, je odveč.

Rabljeni računalniki, ki jih ponujajo na trgu, so večinoma zelo dobre kvalitete, saj gre ponavadi za računalnike, ki so jih uporabljala velika podjetja. Zato so to močni računalniki, priznanih blagovnih znamk kot so HP, Dell, Lenovo, Toshiba. Ti računalniki so narejeni iz materialov visoke kakovosti, in zato imajo dolgo življenjsko dobo. Ohišja so bolj robustna in zato bolj odporna, vgrajene imajo močnejše hladilne sisteme in boljše baterije.

Če se boste odločili za nakup rabljenega računalnika, je dobro, da veste, da rabljene računalnike delimo na tri skupine:

  • A skupina so rabljeni računalniki visoke kakovosti, ki jih boste lahko še zelo dolgo uporabljali,
  • B skupina so rabljeni računalniki, ki sicer delujejo brezhibno, so pa nekoliko cenejši zaradi kakšne manjše napake,
  • C skupina rabljenih računalnikov pa so računalniki, ki so res poceni, vendar je tudi kvaliteta teh računalnikov slabša, zato se nakup teh odsvetuje.

V podjetjih, ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih računalnikov, vam bodo zagotovili tehnično brezhibni rabljeni računalnik. Namreč, računalnike, ki jih v večini primerov odkupijo od podjetij in so visoko kakovostni, skrbno pregledajo, očistijo, po potrebi kaj popravijo in jih tudi testirajo. Na vašo željo vam za doplačilo v računalnik vgradijo še kakšne dodatne komponente. In, kar je zelo pomembno, za pri njih kupljen rabljen računalnik vam dajejo garancijo – ponavadi 1 leto in po potrebi tudi poskrbijo za servis računalnika.