Vreme Krk in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Krk je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Krk. Najsevernejši hrvaški otok, ki leži v Kvarnerskem zalivu je otok Krk. Je drugi največji otok na Hrvaškem, ki je s svojo površino 405,22 km2 dolgo časa veljal za največjega. Toda zadnje meritve so pokazale da je Krk za borega pol kvadratnega kilometra manjši od Cresa. Več kot tretjina otoka je prekrita z gozdom, sploh severni del otoka. Severozahodni del otoka je bolj nizek in rodovitnejši, zato je tudi gosteje poseljen. Najvišja točka otoka je Obzova z nadmorsko višino 569 metrov.

Krk je z kopnim povezan z Krčkim mostom, ki povezuje naselja na otoku z celinskim delom Hrvaške. S trajektom pa lahko iz otoka odidemo tudi na Cres ali Rab. Največje naselje na otoku je istoimensko mesto Krk, ki predstavlja glavno upravno središče otoka. To glavno mesto se je v času Rimljanov imenovalo Curicum in je že od rimljanskih časov kar gosto poseljen. Razlog za gosto poselitev je tudi prijetno vreme Krk, ki ugodno vpliva na splošno počutje človeka.

Vreme Krk je zaradi blagega sredozemskega podnebja primerno za vse vrste turistov. Otok se nahaja v pasu zmernega blagega mediteranskega podnebja, za katerega so značilne blage mile zime in suha vroča poletja. Poletno vreme Krk je izredno vroče in suho z le redkimi padavinami, ki ljubiteljem morja z povprečno temperaturo nad 26° C pričara pravo dopustniško vzdušje. Zimska temperatura pa se ne spusti pod 0° C, zato je Krk v tem času, zaradi značilnih narodnih noš, tradicionalne domače obrti in pesmi široko obiskan z ljubitelji folklore.

Vreme Krk pa popestrijo in osvežijo tudi vetrovi, med katerimi najpogosteje zapihajo burja, jugo in maestral.

Največ padavin pade v jeseni in pozimi. V tem času dež pada v povprečju vsak tretji dan. V celem letu tako v povprečju pade 1250 mm dežja. Za razliko od ostalih otokov, pa je za vreme Krk čisto običajen tudi sneg. Kljub temu da v celem letu ni izrazitega sušnega obdobja, je poletje najbolj sušni del sezone. Padavine poleti se pojavljajo le v obliki kratkih ploh, katere pogosto spremlja grmenje.