Apartmaji Pašman – garancija za popoln oddih
Otok Pašman leži na jugu Dalmacije, med mestoma Zadar in Biograd. Spada med večje hrvaške otoke. Nanj je mogoče prispeti s trajektom iz Zadra, otoka Ugljan ali pa preko mostu iz mesta Ždrelac. Pašman je tudi eden izmed tistih otokov, ki so zelo blizu kopnega, saj ga od njega ločuje le 2 km širok Pašmanski kanal.

Za podrobnosti o apartmajih, kliknite na sliko.

Prijetno vreme Hrvaška je pripomoglo k razvoju bogate flore in favne, veliko zdravilnih in aromatičnih rastlin, morje pa je prebivališče številnih vrst školjk in rib. Kar 70 km dolga obala skriva čudovite kamnite, peščene in prodnate plaže. Morski tokovi se menjajo vsakih 6 ur, zato je morje ob Pašmanu med najčistejšimi na Jadranu. Za popolno sprostitev in mir so na voljo številni hoteli, zasebne sobe in apartmaji Pašman, ki se nahajajo po vsem otoku.

Apartmaji Pašman

Vzhodna stran otoka je namenjena obiskovalcem, ki se radi razvajajo v kristalno čistem morju s pogledom na visoke stene iz dolomita. Pašmanska naselja so majhna in tiha ter tako naravnost idealna za počitek in sprostitev. Večina naselij se nahaja na severni strani otoka. Znana so po  turistični ponudbi, urejenosti, kakovostnih storitvah, in udobju, ki ga nudijo tudi apartmaji Pašman. Apartmaji Pašman in drugi objekti se nahajajo predvsem v neposredni bližini morja in plaž. Južna stran otoka je bogata z neokrnjeno naravo, številnimi zalivi ter starimi ribiškimi hišicami s pogledom na Kornate. Ta stran otoka je naravnost ustvarjena za robinzonske počitnice. Zahodna obala je zelo razčlenjena in grajena iz apnenca. Večji zalivi na tem delu otoka so: Polača, Taline, Triluke, Lanđin, Soline in Kablin. Otok nudi mnoga doživetja ljubiteljem narave. Za kolesarjenje so na na voljo številne gorske kolesarske steze. Lepo vreme Hrvaška je kot nalašč primerno za sprehod na 272 m visok vrh Bokolj, iz katerega je čudovit razgled na otoke Kornati, Pašmanski kanal, Šibenik in okolico. Na otoku je tudi veliko ostankov ilirskih mest, utrdb, arheoloških najdb iz časa Rimljanov, mozaikov in še mnogo drugih zanimivih zgodovinskih spomenikov. Ob obali Sveti Ante na jugozahodu otoka se nahaja predromanska enoladijska cerkvica. Vredna ogleda sta tudi frančiškanski in benediktinski samostan v mestih Kraj in Tkon.

Otok Pašman

Poleg turizma se na otoku ukvarjajo tudi s poljedelstvom, vinogradništvom, sadjarstvom, živinorejo, ribištvom in gojenjem oljk. Otok Pašman je zares prava izbira za kakršenkoli dopust. Apartmaji Pašman vas vabijo, da se naužijete sonca, morja in nepozabnih počitnic.