Vreme Korčula in tridnevna napoved
Vremenska napoved za 3 dni


Vremenska napoved za 7 dni


Vreme Korčula je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Korčula. Med šestega po velikosti uvrščamo otok v Srednji Dalmaciji imenovan Korčula. Površina otoka znaša 270 km2, na njem pa prebiva 11 459 prebivalcev. Obala je zelo razgibana in bogata z številnimi zalivi. Severni del otoka je nizek in lahko dostopen, južna obala pa je veliko bolj strma in skalovita. Otok in njegovi prebivalci živijo od ladjedelstva, kamnoseštva, vinogradništva in seveda turizma. Številni ga povezujejo s pojmom otok morja, sonca, kamna in vina.

Prijetno sredozemsko podnebje in ugodno vreme Korčula, ter seveda prekrasna narava, je Korčulo danes postavilo kot pomembno turistično središče. Turiste na Korčulo že stoletja privabljajo luksuzni hoteli, vinogradi in olivni nasadi, stara otoška mesta ter seveda prečudovite plaže in zalivi.

vreme korcula

Vreme Korčula je skozi vse leto prijetno, kar je značilno za tipično mediteransko podnebje, ki ga na Korčuli najdemo. Zato je obisk otoka možen in prijeten v vseh letnih časih. Vreme Korčula poleti je izredno vroče in suho, povprečna temperatura v juliju znaša preko 27° C, zato bodo vsi tisti ki se radi sončijo prišli na svoj račun. Zimska temperatura pa ne pade pod 9° C, zato je zimsko vreme Korčula prijetno tudi za tiste, ki jih rado zazebe.

Blago vreme Korčula skupaj s čistim zrakom in posebnim zdravilnim blatom so odprli pot tako imenovanemu zdravstvenemu turizmu, po katerem postaja otok vse bolj poznan.