Vreme Trogir in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Vreme Trogir je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Trogir. To majhno mestece leži na manjšem otočku med otokom Čiovo in kopnim, kar je posledica tudi za ugodno vreme Trogir. Na severni obali je mesto povezano s premičnim mostom z delom mesta, ki je na umetnem otoku. Trogir je bil izbran za UNESC-ovo svetovno dediščino. To so si zaslužili z zelo veliko zbirko zgodovinskih znamenitosti, ki so v centru mesta. Te znamenitosti so severna vrata Garagnin, glavni trg, kjer je mestna loža iz 14. stoletja, Redovanov portal iz sredine 13. stoletja in cerkev sv. Janeza Krstnika in Sebastijana ter veliko drugih.

Toplo vreme Trogir je poskrbelo, da je mesto obdano z bujnim zelenjem, majhnimi otoki ter peščenimi kakor tudi kamnitimi plažami. Najbolj znane plaže so Okrug, Kava in Pantan. Vreme Trogir, ki je poskrbelo za tako naravo in lokacijo, nebo edini razlog poleg znamenitosti, da bi turisti obiskovali to mesto. Tam se lahko ljubitelji športa preizkusite v bowlingu, tenisu, deskanju in smučanju na vodi, ali pa se vpišete v šolo potapljanja.

Mediteransko vreme Trogir v poletnih mesecih doseže 31°C ali več, temperature morja pa dosežejo 23°C. Tako se boste lahko v vročih poletnih dneh ohladili v prijetnem in čistem morju.