Vreme Pirovac in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Vreme Pirovac je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Pirovac. Poletna destinacija Pirovac se nahaja 55 kilometrov od Zadra in 20 kilometrov od Šibenika je bilo prvič omenjeno že leta 1298, ki se je na začetku imenovalo Zloselo.V sedanje ime Pirovac se je spremenilo šele leta 1930. Pirovac, ki je zelo poznan po svojih čudovitih peščenih plažah, katere so v izredni bližini dveh narodnih parkov. To sta narodni park Krka in Kornati. Samo 5 kilometrov severneje pa leži Vransko jezero, ki je znano po športnem ribolovu, za katerega je zelo ugodno vreme Pirovac.

Gostoljubni in prijazni prebivalci mesta in občine Pirovac so še posebej ponosni na svoje glasbeno združenje “Folk Music Pirovac”, ki je leta 2007 praznovalo 50 let obstoja. Turizem je glavna dejavnost in zaganjač gospodarskega razvoja v tem mestu.

Mediteransko vreme Pirovac, ki tam prevladuje ima zmerno topla poletja, kjer se ozračje ogreje do 30°C. Da bi bil oddih v mestu Pirovac odličen poskrbi morje v katerem se lahko ohladite, saj se njegova temperatura v vrhu sezone (maj, junij, julij in avgust) giblje od 21°C do 24°C.

Mesto in vreme Pirovac vam omogoča ogled trdnjave z obzidjem, ki je varovala domačine pred turškimi upadi ter cerkve in župnišča. Če si želite da vam znamenitosti, peščene plaže in vreme Pirovac polepšajo poletje se lahko poleg apartmajev nastanite še v hotel Mirno, kjer vas bodo toplo sprejeli.