Vreme Sukošan in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Vreme Sukošan je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Sukošan. To obmorsko naselje, ki je ob enem še pristanišče in leži v velikem zalivu, 11 kilometrov jugovzhodno od Zadra. Nahaja se ob glavni cesti, ki poteka po vsej hrvaški obali in leži v sredini hrvaške obale. Zaradi svoje lege, je vreme Sukošan ugodno za številne turiste.

V tem mestecu najdete prostorne, mirne in dolge peščene obale s številnimi neokrnjenimi intimnimi zalivi. Ob samih obalah pa se boste lahko namakali in plavali v čistem morju, s pogledom na otoke, ki ležijo v Narodnem parku Kornati.

Vreme Sukošan bo kot nalašč za jadranje,svojo jadrnico lahko privežete v marino Dalmacija s 1200 privezi, na površini 70-ih hektarjev. V tem majhnem naselju najdete tudi veliko oljčnih nasadov in vinogradov, podmorsko arheološko najdišče Barbir, veliko cerkva in ruševine iz časa rimskega cesarstva.

Zanimivosti ne bodo vse kar vas bo pritegnilo. Toplo in ugodno vreme Sukošan v vrhuncu kopalne sezone doseže 28°C. Morje pa se segreje na slabih 23°C, ki je odlična za ohladitev v vročih dneh. Da vam ni potrebno skrbeti ali bodo padavine, se lahko zahvalimo deževnim dnem, katerih je zelo malo.

Če je to vaša poletna destinacija, vam bo morje,gostoljubnost prebivalcev in vreme Sukošan ostalo v lepem spominu.