Vreme Split in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Split je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Split. Največje mesto Dalmacije je mesto Split, ki je tudi upravno središče Splitsko-dalmacijske županije. Mesto leži na polotoku v zahodnem delu Kastelskega zaliva in Splitskega kanala, zato ima tudi ugodno vreme Split. Mesto je poseljeno skoraj že od 1. stoletja našega štetja, v začetku 4. stoletja je bila na območju današnjega mesta postavljena palača rimskega carja Dioklecijana, s površino 30 000 kvadratnih metrov. Od leta 1979 je staro mesto jedro Splita skupaj z Diokecijanovo palačo, vpisan v Unescov Seznam svetovne dediščine. V mestu danes prebiva več kot 190 000 prebivalcev, od katerih je več kot 90 % Hrvatov.

Za mesto je značilno sredozemsko vreme Split, ki je turizmu zelo naklonjeno. Zime so kratke in deževne, v jesenskih in zimskih mesecih pade največji del padavin.

Poletno vreme Split pa je vroče in sončno, zato mesto skupaj s čudovitimi plažami in pestrim nočnim življenjem, privabi ogromno turistov. Deževno vreme Split za poletne dneve ni običajno, kljub temu pa zaradi spremenljivega mediteranskega podnebja, ne velja izključiti tudi te možnosti. V Splitu bo zagotovo vsak našel tisto kar je od dopusta pričakoval in bo ta dopust postal eden od najljubših.