Vreme Zadar in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Zadar je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Zadar. Na severozahodni obali Ravnih kotarjev se nahaja pristaniško mesto Zadar. To glavno mesto Zadarske županije, leži ob magistralni cesti Reka-Split na polotoku. Mesto je zelo pomembno s stališča tranzita, ki ga opravljajo preko pristanišča.

Zapisi kažejo, da je bilo mesto poseljeno že v antični Grčiji. Skozi zgodovino si je oblast nad tem pomembnim Dalmatinskim mestom, podajalo veliko narodov. Leta 1202 so mesto osvojili Benečani in mu z manjšimi premori, zapovedovali vse do leta 1792, ko je oblast nad mestom prevzela Avstrija. Po letu 1920 je bil v italijanski oblasti, po koncu druge svetovne vojne pa je pripadel Jugoslaviji in kasneje Hrvaški. V mestu je leta 2001 živelo več kot 69 000 prebivalcev. Ko smo v Zadru imamo na voljo veliko kulturnih in naravnih znamenitosti katere velja obiskati. Zato je pomembno tudi kakšno bo vreme Zadar. Ena izmed najzanimivejših in najbolj obiskanih so zagotovo tako imenovane morske orgle. Gre za dejanske orgle nameščene pod globino morja, ki za izrabo morske vode in zraka skozi vgrajene cevi izpuščajo prelepe zvoke.

Vreme Zadar je podobno kot v ostalih bližnjih naseljih. V poletnem času je vreme Zadar prijetno toplo, s temperaturami višjimi od 28° C. Morje ima v juliju temperaturo okrog 22,6°C. Vsak dan je v povprečju obsijan s soncem 11 ur, v juliju pa so največ štirje deževni dnevi. Vreme Zadar je za dopustovanje praktično popolno, saj so temperature prijetno visoke vendar ozračje ni prevroče. Tisti ki še ne veste kam boste šli na dopust, obiščite Zadar, ki vas bo s svojimi lepotami in prijaznimi ljudmi zagotovo navdušil.