Vreme Poreč in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Poreč je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Poreč. Na zahodni strani Istre najdemo turistično mesto in pristanišče Poreč. To mesto v Istrski županiji, je bilo zgrajeno pred 2500 leti. Po Rimljanih so oblast v Poreču prevzeli Bizantinci, Franki in Goti. Ena izmed najlepših znamenitosti Poreča kot tudi celotne Hrvaške je Eufrazijeva bazilika, v kateri najdemo prekrasne mozaike, ki sodijo med najlepše v Evropi.

To prelepo mesto z številnimi plažami, kulturnimi znamenitostmi in turističnimi naselji spada v ene izmed največjih turističnih krajev na Hrvaškem. Za Poreč je značilno klasično sredozemsko podnebje. Vreme Poreč je podobno kot v ostalih naseljih v Istri. Zime so kratke in mile, ter zelo prijetne za sprehajalce, najnižja zimska temperatura je 7° C. Poletno vreme Poreč pa je suho in obdano s sončnimi žarki, ki osvetljujejo to mesto več kot 2400 ur letno. Tipično sredozemsko rastlinje, kot je favna, makija, oljka, hrasti in borovci, zapolnjujejo z griči obdano istrsko pokrajino.

Vreme Poreč popestrijo tudi različni vetrovi, ki pihajo vzdolž obale. Najpogosteje zapiha burja in jugo, ki s sabo prinaša toplino z dežjem. Maestral, prijeten blag veter, ki prinaša svežino morja nad kopno, pa običajno ogreje julijsko in avgustovsko vreme Poreč. Samo morje je v Poreču zelo čisto in toplo, zato je kopalna sezona možna vse od maja do oktobra.