Vreme Mali Lošinj in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Mali Lošinj je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Mali Lošinj. Mali Lošinj je pristaniško mesto na otoku Lošinj. Spada v Primorsko-goransko županijo. Mesto se prvič omenja leta 1388 pod imenom “Malo Selo”. na koncu amfiteatralnega zaliva leži starejši mestni del, za katerega so značilne vrtne hiše, okrog katerih najdemo velike mediteranske vrtove. Novejši predeli pa so postavljeni ob pobočjih južne obale. V mestu prebiva okrog 7000 ljudi.

Za mesto je značilno izrazito sredozemsko podnebje, za katerega so značilne mile in deževne zime. Vreme Mali Lošinj je blago in uravnoteženo skozi celo leto, zato je mesto primerno za obisk skozi celo leto. Tako vreme Mali Lošinj je glavni vzrok da je mesto, že daljnega leta 1892, dobilo naziv klimatsko zdravilišče. Kot je značilno za vse ostale mediteranske kraje na hrvaškem tudi vreme Mali Lošinj spremljajo značilni vetrovi. Vendar pa zaradi položaja mesta v zaprtem pristanišču in borovega gozda, tudi burja ne pride tako do izraza, zato je sprehajanje v mestu možno tudi ob najmočnejši burji.

Vreme Mali Lošinj je večji del leta sončno in prijetno toplo, povprečna letna temperatura je 24° C, v zimskem času pa temperatura zraka ne pade pod 7° C. Deževno vreme Mali Lošinj je značilno za jesenski in zimski čas, ko pade večji del letne količine padavin.