Vreme Makarska in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Makarska je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Makarska. Eno izmed številnih turističnih mest v Splitsko-dalmatinski županiji, je Makarska. Mesto leži ob vznožju Biokova in ga na jugu zapira rt Osejeva, na severovzhodu pa polotok Sveti Peter. Zaradi take naravne luke predstavlja mesto Makarska zatočišče in pribežališče mornarjem z jadnicami, čolni in drugim transportnim ladjam. Danes je v Makarski eno izmed pomembnih hrvaških trgovskih luk. S prijetnim parkom in borovim gozdom obkrožena 1,5 kilometra dolga plaža v tem mestu, spada v ene izmed najlepših plaž na svetu

Za to lepo mesto je značilno tipično sredozemsko podnebje, ki ga v zimskem času pretresa močna burja. Vreme Makarska spremljajo blage zime in dolga vroča poletja. Planina Biokovo varuje celo področje Makarske pred udarom ostrega kontinentalnega podnebja in omogoča tipično sredozemsko klimo.

Vreme Makarska je sončno, več kot 2700 ur letno, in vroče, kar dokazuje tudi podatek, da je več kot 40 dni povprečna temperatura nad 30° C. Tudi temperatura morja je zelo prijetna za kopanje, povprečna julijska temperatura morja je 25° C. Vroče vreme Makarska in čudovite plaže privabljajo ogromno število turistov, ki Makarski predstavljajo praktično glavni vir dohodka.

Lokalni in sezonski vetrovi pomagajo vzdrževati ugodno klimo in vreme Makarska. Poleti najpogosteje piha maestral, ki z morja prinaša osvežujoči zrak, ponoči pa pogosto zapiha tramontana, ki preide tudi v burjo.