Vreme Šibenik in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Šibenik je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Šibenik. Pristaniško mesto v severni Dalmaciji je mesto Šibenik. Zaradi svoje lokacije, je vreme Šibenik privlačno za številne turiste, ki si lahko ogledajo številne znamenitosti. Upravno spada pod Šibensko-kninsko županijo. Nad mestom je postavljena trdnjava sv. Mihovila, pod okriljem katere je nastalo to staro hrvaško mesto, prvotno imenovano tudi Castrum. Trdnjava je bila postavljena v 10. stoletju, skozi stoletja pa je služila za obrambo spodaj ležečega mesta. V 19. stoletju pa je trdnjava pričela propadati, saj obramba ni bila več potrebna. Poleg trdnjave se Šibenik ponaša še z številnimi kulturnimi znamenitostmi, kot je palača Foscolo, mestna loža, škofovska palača, najpomembnejša arhitekturna znamenitost Šibenika pa je zagotovo katedrala svetega Jakova, ki je v celoti zgrajena iz kamnitih plošč in kamna, brez drugih vezivnih materialov.

Kot za ostala Jadranska mesta znotraj hrvaške države, je tudi za to prelepo mesto značilno etezijsko podnebje. Vreme Šibenik je blago in za turiste zelo prijetno. Povprečna januarska temperatura zraka je okrog 7° C, medtem ko se ta temperatura v juliju povzpne na 24° C. Temperatura morja januarja je okrog 14° C, v juliju pa ta temperatura zraste na 25° C.

Sončno vreme Šibenik je na leto v povprečju 257 dni, skozi poletje pa je zelo malo padavin. Deževno vreme Šibenik je značilno predvsem za zimski čas, saj v jesenskih in zimskih mesecih pade največja količina padavin.