Vreme Medulin in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Vreme Medulin je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Medulin. Eden izmed turistično visoko obiskanih istrskih naselij na Hrvaškem je tudi Medulin. To mesto leži v Istri in je od Pule oddaljen za slabih 9 kilometrov. Spada v Istrsko županijo. Sama površina Medulina obsega 32 km2, mesto pa ima 6000 prebivalcev. Prebivalci v mestu se v večji meri preživljajo z ribištvom in turizmom. Za Medulin je značilen poseben lokalni jezik imenovan Medulin.

Kot vsa ostala sredozemska naselja na Hrvaškem ima tudi Medulin tipično sredozemsko ali etezijsko podnebje, za katerega so značilna dolga vroča poletja in kratke mile zime. Vreme Medulin je primerno za bivanje skozi celo leto, saj se tudi pozimi temperature ne spustijo pod 5° C. Poletno vreme Medulin je vroče, s povprečnimi temperaturami višjimi od 25° C in z malo padavin.

Deževno vreme Medulin je značilno oziroma pogostejše za jesenski in zimski čas, na letni ravni pa na tem področju pade med 500 do 900 milimetrov padavin.

Vreme Medulin spremljajo tudi značilni vetrovi, od katerih so najpogostejši, burja, maestral in jugo. V Medulinu bo zagotovo vsak doživel miren in sproščujoč dopust, ki bo vsakemu napolnil baterije in povrnil življenjsko energijo.