Vreme Brač in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


 

Vreme Brač je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Brač. Enega največjih otokov na hrvaški obali predstavlja otok Brač. Gre za otok v srednji Dalmaciji in je tretji največji hrvaški otok po površini. Dolg je 40 kilometrov, širok pa 13 kilometrov, tako njegova celotna površina znaša 394,41 km2. Najvišja točka na otoku je Vidova gora, ki leži na nadmorski višini 778 metrov. Otok je poseljen že od neolitika, naselja pa so se zaradi raznih napadov tvorila v notranjosti otoka.

Prijetno vreme Brač, ki ugodno vpliva na človekovo počutje je vplivalo na to, da je človek na otoku ustvaril precejšnje število naselij, od katerih je eden izmed 34, kolikor jih je na otoku, najbolj poznan Bol.

Vreme Brač je za turizem zelo ugodno. Na otoku vlada klasično mediteransko podnebje, za katerega so značilne kratke in mile zime in dolga vroča poletja. Največ dežja pade pozimi, medtem ko za poletja padavine niso običajne. Brač je obsijan prek 2700 ur letno, saj leži v najbolj s soncem obsijanem jadranskem pasu. Povprečna temperatura med poletjem je 24° C, pozimi pa se temperatura spusti na 8,5° C. Za vreme Brač so značilni tudi prijetni, včasih pa tudi močni vetriči. Najpogosteje pihajo jugo, burja in maestral.