Vreme Rijeka in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Rijeka je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Rijeka. Tretje največje hrvaško mesto je Rijeka. V Rijeki najdemo tudi največje pristanišče v Hrvaški. Mesto leži na severnem delu Jadranskega morja ob Kvarnerskem zalivu. Spada v Primorsko-goransko županijo. V mestu prebiva več kot 150 000 prebivalcev. Mesto je poseljeno že za časa Rimljanov, ko se je mesto imenovalo Tarsatica. Ima pestro zgodovino, saj si je oblast v mestu menjavalo ogromno različnih narodov. Leta 1947 po mirovni konferenci v Parizu je bilo mesto zopet vrnjeno hrvaški državi. Rijeka je po vojni zopet doživela močan gospodarski razvoj, v večji meri zaradi mestnega pristanišča, ki je danes pomembno evropsko pristanišče in največje hrvaško pristanišče. Mesto tako primarno ne živi od turizma, čeprav je nekaj plaž zelo lepih, ampak je pomemben poslovni center. Vreme Rijeka je kot nalašč za privabljanje turistov.

V mestu Rijeka je ohranjenih veliko kulturnih znamenitosti, med katerimi je najstarejši Rimski lok, nekakšna stara mestna vrata ki so bila zgrajena v 4. stoletju. Visoko obiskana je tudi Kapucinska cerkev s svojim razkošnim pročeljem.

Vreme Rijeka je tipično mediteransko, s kratkimi in blagimi zimami in vročimi in dolgimi poletji. Za zimsko vreme Rijeka so značilne padavine, skoraj vsak tretji dan, povprečna zimska temperatura pa je med 3° C in 8° C.

Vreme Rijeka poleti pa sončno a hitro spremenljivo, saj vremenski podatki iz zadnjih petih let prikazujejo, da med majem in oktobrom vsak mesec v povprečju pada dež 10 dni. Zato velja pred obiskom Rijeke preveriti vreme Rijeka. Morje je v poletnem času nekoliko bolj mrzlo kot v ostalih turistično bolj usmerjenih hrvaških destinacijah, povprečna temperatura morja se giblje okrog 22° C.