Vreme Dubrovnik in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Dubrovnik je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Dubrovnik. Zgodovinsko znano hrvaško mesto je Dubrovnik. To južno pristaniško mesto in eno najbolj obiskanih turističnih krajev na Hrvaškem, predstavlja administrativno središče Dubrovniško-neretvanske županije. V mestu je leta 2001 prebivalo 49 728 prebivalcev, ki so povečini Hrvati. Mesto se nahaja ob vznožju hriba Srđ in je najužnejše hrvaško mesto. “Biser jadrana”, kot številni imenujejo to srednjeveško mesto, je obdano z obzidjem, ki nosi pomembno vlogo v zgodovini mestne gradnje. Mestno obzidje je bilo delno uničeno leta 1667 z močnim potresom, kljub temu pa je Dubrovnik uspel ohraniti svojo prvotno sestavo in večino renesančnih, baročnih in drugih samostanov in palač.

Prevladuje mediteransko vreme Dubrovnik, za katerega so značilni hitri vremenski preobrati, ki jih lahko spremljajo močni vetrovi iz različnih smeri. Kot je značilno za sredozemsko oziroma etezijsko podnebje so zime v Dubrovniku kratke in deževne, v tem času pade tudi večji del padavin celega leta.

Vreme Dubrovnik poleti pa je vroče in suho, z le redkimi padavinami. Tako je povprečna letna temperatura tudi več kot 26° C. Planina Srđ mesto nekoliko obvaruje pred burjo, otok Lokrum pa prepreči sunke juga. Vreme Dubrovnik pa nekoliko osveži meastral, ki je značilen za ta hrvaški predel. Snežno vreme Dubrovnik je zelo neobičajno in redko v zimskem času, bolj običajne so dežne podavine.