Lepo vreme Hrvaška in dobro obiskani apartmaji Korčula
Otok Korčula je znan po svoji burni zgodovini ter po čudovitem, kristalno modrem morju. Apartmaji Korčula so idealen izbor za vse ljubitelje zgodovine, saj nudi otok mnogo znamenitosti in se lahko pohvali z zanimivi zgodbami iz preteklosti.

Če ne želite spregledati super ponudbe, ki jo nudijo apartmaji Korčula, kliknite na slike!

Korčula je primerna tudi za družinski dopust, romantična razvajanja v dvoje, pa tudi za pustolovce, ki bodo uživali v raziskovanju srednjeveških mestec ter skrivnih uval. Apartmaji Korčula nudijo nastanitve v osmih večjih naseljih. To so Lumbarda, Čara, Vela Luka, Blato, Smokvica, Pupnat, Žrnovo ter mesto Korčula. Ravno Mesto Korčula je najbolj znano po tem, da je rojstno mesto pomorščaka Marka Pola. Mesto je zgrajeno v obliki ribje kosti in tako zgradbe nudijo senco v mestu skozi cel dan, kar je idealno za obisk zgodovinskih znamenitosti.

Apartmaji Korcčula

Apartmaji Korčula vabijo v neokrnjeno naravo!

Po potepanju si lahko vzamete čas za počitek v namestitvah, ki vam jih nudijo apartmaji Korčula. Na otoku si lahko ogledate ogromne nasade vinogradov, kjer pridelujejo znani vini Plavac mali ter Pošip iz istoimenskih trt. Za otočane je poleg vinogradništva najpomembnejša panoga turizem. Ogromno domačinov nudi namestitev v apartmaji Korčula, ukvarjajo pa se tudi z oljarstvom, poljedelstvom, ribištvom ter ladjedelništvom. Te dejavnosti jim omogoča ugodno vreme Hrvaška. Posebnost otoka je zdraviliški turizem. Blaga mediteranska klima, čist zrak, morska voda ter zdravilno blato omogočata regeneracijo telesa in blagodejno vplivajo na zdravje ter počutje. To je še en razlog več, da so letošnja odločitev za dopust apartmaji Korčula. V Veli Luki boste uživali vsi, ki imate radi aktivne počitnice. Tu je tudi pravi raj za gurmane. Domačini so pravi kuharski mojstri pri pripravi morskih specialitet.

Prižba, Vrbovica ter Zavalatica so primernejši za oddih od vrveža, saj so to manjša mesta, kjer ni toliko množičnega turizma. Tukaj apartmaji Korčula ponujajo namestitev pri prijaznih domačinih, ki vam bodo z veseljem povedali še več informacij o otoku, plažah ter znamenitostih. Z otoka pa so možni tudi izleti na bližnji otok Hvar ali Mljet, Lastovo, Proizd, Ošjak, lahko pa si tudi ogledate veličastni Dubrovnik. Apartmaji Korčula vabijo na otok skozi celo leto. Otok je prekrasen v juniju, ko v mestu Blato cveti več kot kilometer dolg lipov drevored. Tja se lahko odpravite tudi v aprilu, ko na praznik sv. Vincence uprizorijo »kumpanijo«. To je viteška bojna igra, ki je del tradicije in na katero so otočani izredno ponosni. Apartmaji Korčula pa radi gostijo tudi ljubitelje ribolova. Za to dejavnost sta kot nalašč vasici Trpanj in Račišće. Otok Korčula je skupek zanimive zgodovine, prekrasnih mest, romantičnih uval, čistega morja, mediteranske klime in kulturno središče. Apartmaji Korčula nudijo resnično vse za vsakogar.