Vreme Hvar in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Vreme Hvar je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate na dopust preverite, kakšno je vreme Hvar. Turistično najbolj znan in obiskan hrvaški otok je Hvar, katerega površina znaša 299,6 km2. Na njem prebiva 11 500 prebivalcev. Najvišja točka otoka je vrh Sveti Nikola z 628 metri nadmorske višine. V zgodovini je bil skoraj celoten otok pokrit z gozdom, zaradi obdelave ravnin pa se je gozd skrčil. Prisotne ni nobene površinske vode in reke okrog katerih bi se razvila naselja, zato so naselja razvita predvsem ob obali. Otok Hvar živi od turizma, prisotno pa je tudi vinogradništvo, ribolov, poljedeljstvo in vzgajanje različnih rastlin kot so rožmarin, sivka in oljka.

Razlog zakaj je otok Hvar eden od najbolj priljubljenih hrvaških turističnih destinacij, so prelepe naravne znamenitosti in lepota otoka. K temu še dodatno pripomore prijetno podnebje. Vreme Hvar je več kot tretjino leta sončno, kar dokazuje tudi povprečna 2700 urna letna obsijanost s soncem. Snežno vreme Hvar je na otoku zelo redek pojav, povprečna zimska temperatura je okrog 9,1° C. Poleti pa se povprečne temperature dvignejo tudi nad 25° C.

Vreme Hvar je poleti ugodno in prijetno, zato je v poletnih mesecih visoko obiskan z številnimi turisti, znanstveniki in popotniki, ki jih pritegne razkošna narava in pestro nočno življenje. Zaradi naravnega bogastva in številnih lepot otoka, je danes Hvar eden izmed deset najlepših otokov na svetu.