Kako promocijski material pomaga vašemu podjetju pri povečanju prepoznavnosti
Da bi poudarili ključne prednosti ponudbe promocijskega materiala in promocijskih daril, smo pripravili nekaj točk, ki omogočajo jasno predstavitev postopnega razvoja te posebne trženjske tehnike:

Nekaj pristnega v dobi digitalne tehnologije

V današnjem svetu večina medosebnih stikov poteka prek različnih digitalnih platform. Namesto izmenjave vizitk si posamezniki na primer izmenjujejo informacije z uporabo svojih osebnih mobilnih naprav. Zaradi vsesplošne uporabe tehnologije v našem komuniciranju smo se znašli v položaju, ko imajo materialne dobrine, kot so promocijska darila, možnost biti opažene in imeti učinek v večji meri kot kdaj koli prej. Če potencialnim potrošnikom podarite darilo, ki ga lahko fizično primejo v roke, jim boste zagotovili poživljajočo izkušnjo, posledično pa bodo bolj pozorni in si zapomnili vašo blagovno znamko.

Promocijski material

Ponudba koristnih izdelkov

Bolj ko je promocijsko darilo praktično za posameznika, več priložnosti bo imel, da se bo seznanil z imenom in izdelki vašega podjetja. Zato so izdelki, kot so pisala in skodelice, še vedno priljubljena izbira med tržniki, ki razdeljujejo promocijske izdelke, saj jih je enostavno označiti in razdeliti. Tovrstna darila so za prejemnika precej koristna. Gre za predmete, ki jih ljudje uporabljajo vsak dan, in ko podarjate tovrstne uporabne izdelke, ustvarjate priložnost, da je vaša blagovna znamka vidna v rednih časovnih presledkih v daljšem časovnem obdobju. Ker se ti predmeti vsakodnevno uporabljajo, si bodo ljudje bolj verjetno zapomnili vaše ime in podjetje.

Pridobiti pozornost

Dobro je raziskati, kakšna promocijska darila svojim strankam delijo vaši konkurenti. S tem znanjem lahko poskusite nekaj novega in se pomembno razlikujete od ostalih. Če na primer večina podjetij v vašem sektorju deli pisala in skodelice za kavo, opremljene z njihovimi blagovnimi znamkami, lahko spodbudite distribucijo koledarjev, ki prikazujejo vaše podjetje, da bi pritegnili več pozornosti ljudi.

Izboljšanje prvega vtisa

Izjemno pomembno je zagotoviti, da bodo ljudje, ki jim prvič predstavite svojo blagovno znamko, imeli ugoden prvi odziv. Podarjanje nečesa, kar bo koristilo vašim novim strankam, kot je promocijsko darilo, je ena od najboljših metod za zagotavljanje pozitivnega vtisa ob prvem stiku z vašim podjetjem. Vsakdo rad dobi kar koli zastonj, zato je to ena najbolj preizkušenih strategij ne le za predstavitev vašega podjetja novim ljudem, temveč tudi za zagotovitev, da bodo ti ljudje v prihodnosti imeli pozitivno mnenje o vašem podjetju.

Kako izbrati popoln promocijski material za trženje vašega podjetja?

Izbira izdelkov je bila včasih preprosta. Dovolj je bilo, da ste svojo blagovno znamko odtisnili na majico ali skodelico. Danes stvari niso več tako preproste. Če se želite razlikovati od konkurence in pritegniti stranke, upoštevajte naslednje nasvete za promocijska darila.

  • Kakovost naj prevlada nad količino! Plastična vrečka z logotipom lahko stane le 0,50 EUR, bombažna pa manj kot 1 EUR. Izolirane vrečke stanejo 2 EUR, medtem ko elegantne platnene vrečke stanejo približno 3 EUR.
  • Najbolje je, da strankam ponudite manj visokokakovostnega promocijskega materiala. Poraba 3 000 USD za 1 000 vrečk, ki bi jih stranke povsod vzele s seboj, je boljša dolgoročna naložba kot poraba enakega zneska za 6 000 vrečk, ki bodo romale v smeti.
  • Dizajn je pomemben. Najprej izberite izdelke višje kakovosti. To vam lahko pomaga izstopati med podjetji s podobnimi izdelki. Zaradi spodobnega oblikovanja bodo vaši potrošniki bolj uporabljali vaše izdelke. Več ljudi, ki uporabljajo vaš izdelek, pomeni več prikazov na Euro.
  • Logotipi na izdelkih niso dovolj. Potrebna sta ustvarjalnost in navdih. Več spletnih strani vam lahko ponudi predloge za darila.
  • Okolju prijazno. Izberite trajnostne izdelke, izdelane iz recikliranih ali naravnih materialov. Potrošniki izbirajo blagovne znamke, ki poudarjajo in prakticirajo trajnost.
  • Izdelki lahko povečajo prepoznavnost blagovne znamke. Poskrbite, da boste izbrali stvari, ki bodo všeč vašim potrošnikom. Če potrebujete pomoč pri oblikovanju promocijskih daril, nas kontaktirajte. Habeco promocijska darila vam lahko pomaga pri vsakem ustvarjalnem projektu.

Zaključek – Kako natančno je promocijski material učinkovit pri povečevanju prepoznavnosti blagovne znamke

Različne tradicionalne vrste oglaševanja so se skozi leta pojavljale in izginjale. En mesec bo vaš oglas v reviji, naslednji mesec pa ga tam ne bo več. Po drugi strani pa ima promocijski material veliko daljšo življenjsko dobo kot običajne vrste oglaševanja. Ljudje so nagnjeni k temu, da promocijska darila, ki jih dobijo, hranijo dlje časa, kar pripomore k večji prepoznavnosti blagovne znamke in prepoznavnosti v naši zavesti. Ljudje bodo pisalo ali beležko z blagovno znamko vašega podjetja verjetno opazili in uporabljali veliko pogosteje, kot bodo videli in uporabljali oglas v reviji.

Ob učinkoviti uporabi lahko promocijski material prispeva k oblikovanju dolgotrajnega vtisa pri vaših strankah. Pomembno je upoštevati, da tudi če oseba zaradi pridobitve promocijskih daril od vas ne bo poslovala z vami, se bo bolj verjetno spomnila na vaše podjetje, če bo vašo blagovno znamko videla na nečem, kar uporablja vsakodnevno. Prav tako boste ena od prvih oseb, na katero bodo pomislili, da bi se obrnili, če se bodo v prihodnosti znašli v položaju, ko bodo potrebovali vaš izdelek ali storitev.

Ker posamezniki v primerjavi z drugimi vrstami oglaševanja običajno dlje časa hranijo promocijski material, so promocijska darila učinkovit način za ustvarjanje prepoznavnosti blagovne znamke. Promocijska darila so fizični predmeti, ki prejemniku pomagajo ustvariti trajne spomine. Ti vtisi so lahko pozitivni ali negativni. Vedno znova se je izkazalo, da so promocijska darila v pomoč podjetjem pri povečanju prepoznavnosti blagovne znamke in njihovega dosega. Poleg tega so promocijska darila zelo učinkovita za podjetja vseh velikosti.