Kam po najboljši vrtalni stroj?
Prav vsak domači mojster ima doma svojo zbirko orodja za različne potrebe, s katerim je mogoče kaj popraviti, izboljšati ali ustvariti povsem na novo. Številna opravila zahtevajo specializirana orodja oz. stroje, ki jih je danes na tržišču malo morje, zato morate točno vedeti, kaj želite storiti, da lahko temu primerno izberete pravi pripomoček, ki vam bo olajšal urejanje vašega doma. Nepogrešljivo orodje vsakega mojstra je vrtalni stroj, saj je mogoče z njim povsem preprosto vrtanje lukenj v različne materiale, poleg tega pa lahko z njimi opravite še mnoge druge naloge. Če tudi vi iščete nov vrtalni stroj, so pravi naslov za to trgovine Interdiskont, kjer imajo za vas pripravljeno bogato ponudbo vrtalnih strojev za različne namene. Z njimi bodo še tako zahtevna opravila postala povsem preprosta, vrtalnik pa bo postal obvezna oprema vaše domače delavnice.

Kaj je vrtalni stroj?

To je večnamensko orodje, ki se uporablja za vrtanje lukenj v različne materiale. To so lahko trdi materiali kot npr. beton, kamen ali les, nekateri pa omogočajo predvsem vijačenje vijakov, to so t. i. vijačniki. Zato je pri izbiri pomembno, da veste, za kakšen namen boste pretežno uporabljali vrtalni stroj in na podlagi tega izberete najprimernejšega. Sicer obstajajo tudi kombinirani stroji, pri katerih je mogoče menjavati različne nastavke, vendar gre pri tem že za bolj specializirana orodja za profesionalne delavnice.

Kakšne vrste vrtalnih strojev poznamo?

  • Električni vrtalni stroj

Kot pove že ime, deluje na elektriko in je vsestransko uporaben pripomoček, ki vam olajša marsikatero delo pri izboljšavah doma – z njim lahko opravite manjša popravila pohištva, naredite luknje v različne materiale, z dodatnimi nastavki pa ga lahko uporabite celo za brušenje ali rezanje. Električni vrtalni stroj iz podjetja Interdiskont ima zagotovljeno dolgotrajno vzdržljivost, je lahek, priročen in izredno učinkovit. Omogoča vsaj dve stopnji hitrosti vrtanja in obojestransko vrtanje levo in desno. K dodatni funkcionalnosti pripomore samozatezna glava z blokirno funkcijo, s katero je vpetje še enostavnejše, da imate zmeraj popolno nadzor nad orodjem.

  • Akumulatorski vrtalni stroj

Deluje na baterije in se razlikuje glede na to, ali je namenjen domači ali profesionalni uporabi. Baterija tistih za hobi uporabo navadno drži manj časa, zato lahko nabavite tudi dodatno baterijo, da bo zmeraj pripravljena, ko se prva sprazni in jo lahko enostavno zamenjate ter takoj nadaljujete z delom. Glede na zmogljivost baterije se razlikuje tudi čas polnjenja. V podjetju Interdiskont boste dobili akumulatorski vrtalni stroj, ki  združuje funkcije vrtanja in vijačenja za različna opravila, ki jih želite postoriti v hiši ali okoli nje. Ročaj vrtalnika je ergonomsko oblikovan, kar omogoča dober oprijem, izbirate pa lahko med takimi z različni številom vrtljajev na minuto. Tudi ta ima možnost menjavanja različnih tipov glav. Za še boljšo izkušnjo vrtanja je na ročaju nameščena tudi LED lučka, s katero boste lahko še natančneje izvrtali luknjo tudi v pogojih zmanjšane vidljivosti.

  • Stebelni oz. namizni vrtalni stroj

Poleg akumulatorskega je to najbolj praktičen vrtalnik, ki ne sme manjkati v nobeni pravi delavnici. Primeren je za natančno vrtanje lukenj v različne materiale in za njihovo ustrezno obdelavo. Njegovi največji prednosti sta stabilnost in natančnost, zaradi premikajoče mize oz. površine za nameščanje pa omogoča tudi vrtanje pod kotom. Z njim je mogoče obdelovati tudi manjše kose, saj jih lahko ustrezno pritrdite in stojalo uporabite kot mizo, kar z ročnim vrtalnikom ni mogoče. Ima tudi večjo moč vrtanja, zato je z njim popolnoma enostavno obdelati tudi trše materiale. Nanj je mogoče namestiti različna orodja in pribor kot so svedri za različne namene uporabe in globine vrtenja. Stebelni vrtalni stroj je v podjetju Interdiskont mogoče dobiti v številnih različicah – razlikujejo se po moči, višini in prilagodljivosti, zato boste zagotovo našli pravega zase.

Kako izbrati pravi vrtalni stroj zase?

Ponudba vrtalnih strojev na trgu je resnično pestra, vendar morate biti pri izbiri v prvi vrsti pozorni na kakovost. Odgovorite si na vprašanja, ali se z vrtalnikom srečujete prvič ali že poznate vse možnosti njegove uporabe. Izbira je odvisna tudi od tega, katere materiale nameravate z njim obdelovati in ali boste pretežno vrtali ali vijačili. Glede na to izberite vrtalnik s primerno hitrostjo vrtenja oz. številom prestav. Za manjša opravila izberite ročni vrtalni stroj, za natančnejše delo pa bo primernejši stebelni oz. namizni. Pozorni bodite tudi na to, da je vrtalnik oblikovan čim bolj ergonomsko, je lahek in preprost za uporabo. Sodobni vrtalni stroji so zasnovani tudi z mislijo za čim bolj varno uporabo, vseeno pa bodite pri delu kar najbolj previdni in ob neuporabi vrtalnik zmeraj izključite iz omrežja oz. ga ugasnite v izogib morebitnim poškodbam.

Pravi vrtalnik za vaše potrebe boste našli v trgovinah Interdiskont, kjer je za vas na voljo pestra ponudba ročnega in električnega orodja. Zagotavljajo vam večletno garancijo na vrtalnike in dolgo življenjsko dobo vseh vrtalnikov. Ne glede na to, ali vrtalnik potrebujete za profesionalno rabo ali kot pripomoček za urejanje hiše in domača opravila – Interdiskont je pravi naslov za nakup vrtalnika, ki vam bo učinkovito služil dolga leta.