Vreme Hrvaška po regijah
Če vas zanima kakšno je vreme Hrvaška po regijah, lahko spodaj kliknete na ustrezno regijo.

Hrvaška se deli na več regij. Tiste ob obali, katere so za turiste najbolj privlačne so Istra, Kvarner ter Dalmacija. Vreme Hrvaška pa se tudi malce razlikuje med samimi regijami.

Vreme Istra

V Istri je vreme Hrvaška, bolj prijazno, poletja niso ne premrzla in ne prevroča. nekaj padavin je, ampak ne toliko, da bi odgnalo turiste, ki hodijo v Istro na pokušnje vina ter oljčnega olja, ki je pridelan na tem polotoku, ter velja za enega izmed najboljših olj.

Vreme Kvarner

V Kvarnerju je vreme Hrvaška, prav tako prijazno, vendar znajo poletja biti malce bolj vroča, voda pa v zalivih na otoku Krk, bolj topla. Pod regijo Kvarner, spadata dva največja hrvaška otoka, to sta otok Krk in otok Cres. Prvi je bolj zelen, oba, pa imata zanimive turistične atrakcije.

Vreme Dalmacija

V Dalmaciji pa zna vreme Hrvaška, pokazati svoje zobe, predvsem na Kornatih, kjer zna neprestano pihati veter. Zaradi tega so Kornati tudi bolj pusti, le redki so poraščeni z nizkimi borovci. V Dalmaciji najdemo še preostale večje otoke Hrvaške, na severu je to otok Pag, na jugu pa Brač in Hvar. Poletja tam so vedno topla, z malo padavin.