Za lep sončen dopust je potrebno preveriti vreme Hrvaška
Vreme HrvaškaAli se odpravljate na letovanje na Hrvaško? Se vam je že zgodilo da je vaš dopust pokvaril dež? Rešite se teh skrbi in preverite vreme Hrvaška. S tem ko boste preverili vreme pred odhodom na dopust, se lahko izognete temačnemu in deževnemu dopustu. V kolikor bo dež padal vse dni dopustovanja se nima smisla odpravljati na letovanje, saj lahko dež gledamo tudi od doma. Če vremenska napoved Hrvaška napoveduje slabše vreme v izbranem terminu, še vedno lahko oddih prekličemo ali zamenjamo termin.

Da bo naš dopust lep in sončen, lahko v majhni meri prispevamo tudi sami, z dobro izbiro termina. Ni priporočljivo odditi na morje že v maju, saj je takrat vreme Hrvaška spreminjajoče in se lahko kljub napovedi hitro spremeni. Prav tako ni “varno” kar se vremena tiče, hoditi na dopust v septembru, saj vreme Hrvaška zopet postane nepredvidljivo in nas lahko kaj hitro ujame val mrzlih in hladnih dni.

Največje možnosti za lepo sončno vreme na dopustu imamo v obdobju julij-avgust, ko je običajno tudi najbolj vroče. Za ta čas je značilna tudi gneča tako na cestah kot tudi na morju, ki pa ni všeč vsem dopustnikom. V kolikor ste tudi vi eden izmed tistih, ki imajo na svojem dopustu radi mir in sproščujočo tišino, boste morali tvegati z junijskim ali septembrskim terminom dopusta.