Vreme Zagreb in tridnevna napoved
Napoved za 3 dni


Napoved za 7 dni


Glavno mesto Republike Hrvaške je mesto Zagreb, ki leži na nadmorski višini 120 metrov. Za mesto je značilno celinsko podnebje z mrzlimi zimami in viškom padavin poleti. Vreme Zagreb je za turiste prijetno in ugodno vpliva na počutje. Kljub temu pa, v kolikor se odpravljate tja preverite, kakšno je vreme Zagreb. Središče Zagrebške županije je mesto Zagreb. Lociran je pod goro Medvednico na jugozahodnem delu Panonske nižine. Zagreb se razprostira ob glavni cestni povezavi med Srednjo Evropo in Malo Azijo. V mestu živi preko milijon več kot milijon prebivalcev, od tega je kar 92% Hrvatov. Mesto živi od proizvodnje električnih aparatov, kemijske, farmacevtske in tekstilne industrije.

Obisk mesta je priporočljiv za vse tiste, ki si radi ogledujejo naravne in kulturne znamenitosti, katerih ima Zagreb dovolj. Pred odhodom preverite vreme Zagreb, saj vam dež lahko pokvari lep izlet.Bogat je s kulturnimi in arhitekturnimi spomeniki. Turisti zelo radi obiščejo park Maksimir, ki je bil prvotno oblikovan v 18. stoletju. V naselju Lanište je postavljena največja športna dvorana ali Arena Zagreb. Pohodniki pa se radi povzpnejo tudi na planino Medvednico, s svojim znanim vrhom Sljeme.

Za mesto je značilno celinsko oziroma kontinentalno vreme Zagreb, s povprečnimi poletnimi temperaturami okrog 20° C in zimskimi temperaturami okrog 1° C. Za vreme Zagreb so značilne hude in mrzle zime. Poletno vreme Zagreb je precej deževno, padavine so povečini konvekcijske-močni nalivi, ki povzročajo erozijo tal.