Zanesljivost združena z inovativnostjo – novi modeli Honde
S svojo pestro ponudbo avtomobilov Honda nikoli ne razočara – na cestah jo srečujemo že več kot 50 let. V teh letih ji je uspelo izgraditi kar nekaj najbolj priljubljenih modelov, ki jih vsak dan videvamo še danes. Seveda pa nikar ne pozabimo na nove modele, ki s strani avtomobilskih kritikov ter poznavalcev prejemajo mnoge pohvale, pa tudi nagrade. Accord Sedan ter Accord Coupe sta letos prejela priznanje »Car and Driver’s 10 best«. Vključno z nekaterimi drugimi modeli, kot je Honda CR-V, pa sta prejela tudi odlično oceno varnosti s strani Inštituta za varnost na avtocesti (ZDA). Honda RHR HR-V si je prislužila tudi naslov najbolj zelenega avtomobila leta 2016.

Našteli bi lahko še nekaj nagrad, vendar bo za enkrat dovolj. Omenimo naj le še zabavno dejstvo, da je Honda prvi proizvajalec, ki je ustvaril lutke za simulacijo človeškega telesa v avtomobilskih nesrečah. S tem so nedvomno močno prispevali k razvoju varne vožnje.

Honda amortizerji

Sicer se Honda močno ukvarja z razvojem varnosti potnikov. Ravno zato sami pravijo, da se radi ozrejo preko zakonov ter za razvoj varnostnih sistemov raje uporabljajo študije resničnih primerov – ki jih opravijo sami (s pomočjo simulacij, seveda). Hondino podvozje podpirajo kvalitetni Honda amortizerji, stabilizirajo pa ga inovativni sistemi, ki podpirajo gibanje avtomobila. Ekskluzivni dizajn ogrodja je zasnovan tako, da potnikom ob čelnem trčenju ponudi kar največjo varnost. Vsak model je opremljen tudi z  več zračnimi blazinami in dodatno opremo, ki skrbi tako za varnost kot udobje vožnje.

Dodatna oprema, ki močno poveča udobje vožnje

Kamera za vzvratno vožnjo je najverjetneje odlična rešitev za vsakogar, ki ni največji ljubitelj vzvratne vožnje in parkiranja. Zvočno ter slikovno opozorilo v primeru zapustitve voznega pasu, bo zagotovo pridobilo vašo pozornost ter vas spodbudilo, da popravite smer vožnje. Vibracije volana v primeru, da se preveč približate robu cestišča, bodo preprečile morebitni trk, prav tako pa bo zadenjski trk preprečil sistem samodejnega zaviranja.

Za stabilnost podvozja je poskrbljeno

Kvalitetni Honda amortizerji, v kombinaciji z vzmetmi ter ostalimi deli podvozja, skrbijo za nemoteno vožnjo, saj absorbirajo energijo iz cestnih ovir, zmanjšujejo premike vozila levo-desno, navzgor-navzdol ter premikajo težo med zaviranjem in pospeševanjem. Amortizerje najdete jih tukaj – rezervniavtodeli24.si.

Kljub našim cestam, za katere vsi vemo, da niso v odličnem stanju, se Honda amortizerji z razmerami prav dobro spopadajo. Čeprav so vzdržljivi ter brez problema vzdržijo skozi celotno garancijsko dobo avtomobila (morda še veliko dlje), imejte v mislih, da njihova zmogljivost postopoma popušča. Spremembe se občutijo predvsem pri bolj terenskih vozilih. Ker so spremembe postopne ter dolgoročne, jih najverjetneje ne boste opazili, kar pa ne pomeni, da jih ni. Morda ste se nekoč skozi isti ovinek lahko peljali več kot danes ali pa ste zavirali bistveno hitreje.

Amortizerje je iz varnostnih razlogov priporočljivo preveriti na vsake 20.000 prevoženih kilometrov, sicer pa je čas za menjavo če med vožnjo čutite tresenje ali sunke, če vožnja ni mirna ter prijetna, če močno občutite skoke po grbinah ali pa vašemu avtomobilu pušča olje. Pozorni bodite tudi na dejstvo, da se zmogljivost amortizerjev spreminja tudi glede na zunanje temperature – mraz lahko namreč povzroči, da amortizerji ne bodo več delovali pravilno.

Honda amortizerji naj bodo kvalitetni

Morda so amortizerji zadnja stvar, na katero bi pomislili, pa vendar je njihovo redno vzdrževanje ključno za varnost vožnje. Nujno je, da podvozje redno pregledujete (oz. to prepustite usposobljenemu strokovnjaku). Moč motorja ter ostale varnostne sposobnosti vozila namreč ne pomenijo nič, če vozila ni mogoče nadzorovati. Dobri amortizerji so še posebej pomembni pri hitrih avtmobilih kot je to Honda Civic Type R.

Ravno amortizerji so namreč zaslužni za povečanje trenja med gumami ter cestno površino. Tako vzpostavijo stabilnost vozila med vožnjo po grbinah, luknjah na cesti, med vožnjo v ovinkih, med zaviranjem ter pospeševanjem. Vsekakor so amortizerji tisti, ki poskrbijo tudi za udobno vožnjo potnikov. Premehki amortizerji namreč »plavajo«, s tem pa povzročajo slabost ter vrtoglavico potnikov, ki definitivno ni prijetna.

Ugodni in kakovostni Honda amortizerji so vam vedno na voljo. Naročite nove ter poskrbite za varnost potnikov.