Aktualna vremenska napoved Hrvaška
Prikaz napovedi vremena in temperatur za celotno Hrvaško.

Vsako leto odide na dopustovanje na hrvaško obalo več kot milijon Slovencev. V povprečju vsak Slovenec na Hrvaškem preživi 6 dni, kar dokazuje podatek, da je število nočitev slovenskih turistov v letu 2012 preseglo 6,2 milijona. Preden pa se odpravite na morje ali pa samo rezervirate termin dopustovanja, je priporočljivo preverite vreme Hrvaška. Gotovo se je tudi vam že zgodilo, da vam je slabo, deževno vreme pokvarilo dopust, zato ste morali samo posedati v apartmaju in gledati skozi okno, medtem ko je termin za letovanje mineval. Razlog zakaj ljudje odhajamo na morje, je ta, da se naužijemo sončnih žarkov in se sproščamo v osvežilni morski vodi, ne pa za to da bi opazovali padavine.

Zato pa, da se boste zavarovali pred slabim vremenom na vašem počitnikovanju, pred rezervacijo termina preverite kakšna vremenska napoved Hrvaška je napovedana za željeni termin. Le na ta način boste vsaj okvirno vedeli, kakšno vreme se v tistem obdobju pričakuje. Na spodnji sliki lahko razberete trenutno vreme Hrvaška. Slika na tej spletni strani se osveži nekajkrat dnevno, tako, da so podatki zmeraj točni in s tokom časa. Najboljši hrvaški meteorologi iz Državnega hidrometeorološkega zavoda skupaj s tehnološko dovršenimi napravami poskušajo natančno napovedovati kakšna bo vremenska napoved Hrvaška.

Na spletni strani boste našli tudi ostale kvalitetne informacije in obete za vreme Hrvaška, ki jih zagotavlja hrvaški meteorološki zavod. Tisti bolj željni morja, boste lahko preverili kakšne so temperature morja po vsej hrvaški obali. Spet drugi, kateri so bolj občutljivi na spremembo zračnega tlaka, pa boste lahko z enostavnimi in preglednimi prikazi, spremljali ta parameter. Poleg številnih drugih, za vreme Hrvaška pomembnih informacij, na spletni strani najdete tudi trenutne radarske in satelitske slike.

Z obiskom spletne strani boste izvedeli kakšna je vremenska napoved Hrvaška, in se boste tako lahko na dopust in razmere, ki vam jih lahko zagode vreme Hrvaška, ustrezno pripravili. Če želite sebi in svoji družini zagotoviti lep dopust, pred rezervacijo termina in tudi pred samim odhodom na počitnice, preverite vreme Hrvaška. Če pa termina oziroma destinacije letovanja še nimate izbrane, preglejte kakšna je vremenska napoved Hrvaška za posamezne, turistično najbolj obiskane hrvaške kraje in izberite tistega, ki vam glede na napoved vremena najbolj ustreza.