Zemljevid Hrvaške in njene obale
Ste iskali zemljevid Hrvaške? Na tej strani imate na voljo koristne povezave iz slik do različnih pogledov zemljevida Hrvaške.

zemljevid Hrvaške

Hrvaška meji 5 različnih držav. Na severozahodu meji s Slovenijo, na severovzhodu z Madžarsko, na vzhodu s Srbijo, zgornji južni del ter spodnji vzhodni del si meji z Bosno in Hercegovino, čisto na jugu meji s Črno Goro, na zahodu pa jo zaliva Jadransko morje.

Zemljevid Hrvaške tudi lepo prikazuje dobro povezanost države s cestami. Iz Zagreba vodijo razne avtoceste proti meji s Srbijo, ter v Osijek in Varaždin, avtocesta proti Karlovacu, ki se razcepi proti Rijeki in Puli, ter na jug, proti Dalmaciji v Zadar ter vse do Makarske in še malce dlje do meje z Bosno in Hercegovino.

Če zemljevid Hrvaške malce povečamo, lahko vidimo tudi dobro povezanost Hrvaške v notranjosti z navadnimi cestami. Opazimo lahko tudi nekaj večjih jezer.

Če pa pogledamo zemljevid Hrvaške obale, lahko opazimo, da ima cesto tesno ob obali, kar je dobro ko se vozimo na morje, otroci lahko med vožnjo opazujejo otoke, ter se s pogledom na morje, veselijo počitnic. Ta zemljevid Hrvaške obale, pa je tudi koristen, če želite na določenem otoku najti kakšno zanimivo plažo..

zemljevid Hrvaške obale

S klikom na sliko do satelitskega zemljevida

Zemljevid Hrvaške obale prikazuje tudi promet trajektov, tako da lahko preprosto ugotovite, kako priti na želeni otok. Spodnja slika prikazuje Trajektno luko Krk iz katere plujejo trajekti na otok Rab in Cres.

Trajektna luka Krk

S klikom na to sliko do zemljevida Hrvaške

Sicer pa je na določene otoke kot sta otok Krk in Pag, možno priti tudi preko mostu. Na otok Krk je možno tudi priti z letalom na letališče Rijeka, prav tako na Lošinj ter v Dalmaciji, na otok Brač.

Če si ogledate terenski zemljevid Hrvaške lahko opazite da je ob obali Hrvaška kar hribovita država, nekateri njeni otoki pa so na eni strani strmi na drugi pa se lepo spuščajo proti obali.

Terenska mapa

S klikom na sliko do terenskega zemljevida

Zgornji zemljevid Hrvaške lepo prikazuje, da ima Istra kar nekaj ravnih površin, proti Sloveniji pa se nagrbanči v gorovje, kjer je najvišji vrh Učka, ki je zelo popularna destinacija tako za zmajarje kot jadralne padalce. Na istem zemljevidu lahko po celi Hrvaški opazite območja z bolj zelenim pigmentom, to pa so razni nacionalni parki.